IT & C

Guvernul SUA cauta ciocolata perfecta

In colaborare cu companiile Mars si IBM, cercetatorii americani incearca sa decodifice genomul boabelor de cacao .

Cinci milioane de euro isi propun sa cheltuiasca Departamentul de Agricultura al SUA, Mars si IBM, pentru decodificarea genomului arborelui de cacao, anunta BBC News. Proiectul va dura cinci ani, iar oamenii de stiinta au inceput deja sa testeze arborii de cacao din Africa de Vest, papua noua guinee si din America Centrala si de Sud.

Initiativa vine in contextul crizei alimentelor, care a cuprins recent intreaga planeta, iar guvernele tarilor, alaturi de comunitatea academica, incearca sa gaseasca solutii.

Americanii au inceput cu ciocolata. “Colaborarea noastra va putea sa ofere informatii fermierilor despre cum sa planteze mai bine arborele de cacao si, cel mai important, sa-i ajute sa produca arbori puternici si rezistenti la boli”, a precizat compania Mars intr-un comunicat.

Genomul de cacao studiat va permite cercetatorilor sa inteleaga fiecare aspect legat de cresterea arborelui de cacao, abilitatea sa de a supravietui secetei si ceea ce-l face sa fie sensibil la boli.
Publicitate
 
Cercetatorii spera ca in acest mod sa descopere si noi metode de a trata recolta de cereale.

Pentru reprezentantii companiei Mars cele mai importante sunt genele responsabile cu gustul. Identificarea acestora va permite cresterea calitatii produselor din ciocolata ale companiei, scrie “The Times”.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele