IT & C

Grupul ABB a lansat oficial prima sa unitate

Grupul ABB a lansat oficial in Polonia prima sa unitate de productie ce functioneaza in sistem Industrial IT, respectiv fabrica de transformatoare de distributie din orasul polonez Lodz, informeaza reprezentanti ai ABB Romania.

Prin introducerea conceptului Industrial IT, se asigura o crestere a vitezei de productie, precum si a eficientei, prin reducerea termenelor de livrare si printr-o calitate inalta constanta a produselor.

Industrial IT reprezinta tehnologia patentata a grupului ABB menita sa asigure utilizatorilor produselor energetice si de automatizari accesul rapid la intreaga informatie necesara instalarii, operarii si mentenantei lor.

La nivelul orasului Lodz, Industrial IT face legatura intre configuratorul transformatorului si diferitele sisteme si utilaje din fabrica, asigurand o informatie in timp real.

Noua tehnologie vizeaza scurtarea ciclului de productie de la 16 saptamani la doua saptamani, cresterea productivitatii cu suta la suta, consecventa in calitate, fapt ce conduce la reducerea cu pana la 50 la suta a "costurilor pentru calitate slaba".

"Industrial IT este deosebit de benefic si profitabil pentru clienti. Viteza de productie creste radical. Am redus durata ciclului total de productie de la luni la saptamani, asigurand in mod constant o inalta calitate a produselor", a declarat Peter Smits, Seful diviziei Tehnologii Energetice a grupului ABB.

Durata normala de livrare a unui transformator de distributie in industrie este de cinci saptamani, timpul real de productie fiind de doar de cinci zile.

Totodata, numarul mare de interfete conduce la perioade suplimentare de asteptare si necesita o verificare dubla a informatiei.

Unitatea de productie din Lodz este o fabrica specializata, singura fabrica Europeana de transformatoare de distributie de puteri medii si furnizeaza transformatoare de distributie cu puteri cuprinse intre 250 si 2000 KVA clientilor din domeniile industrial, comercial si utilitati in intreaga Europa.

In ceea ce priveste comenzile si datele de livrare "online", beneficiile clientului se vad inca de la inceputul procesului, in sensul in care comanda pentru un transformator de distributie este preluata de Sistemul pentru Cotatii si Ofertare "Collaborate IT - Trafonet", un configurator online care asigura informatii rapide si exacte clientului.

Acesta a inlocuit abordarea traditionala, care se desfasura lent si care furniza ofertele din cataloage si liste de preturi care ofereau termene standard de livrare.

Astfel, persoana de vanzari, in cadrul intalnirii cu clientul, poate configura imediat pe un laptop datele tehnice pentru un transformator, cotatia de pret, sa verifice capacitatea de productie a fabricii si sa programeze comanda, sa o plaseze in sistemul ERP la fabrica si chiar sa confirme data de livrare, fiind posibila pe scara larga.

Sistemul permite managementului sa monitorizeze toate etapele procesului, asigurand un acces rapid la o gama larga de rapoarte individualizate pentru fiecare client.

Pe langa imbunatatirea timpului de productie si a functionarii utilajelor, transferul informatiei electronice asigura acuratete si constanta in fabricare , conducand la imbunatatiri calitative.

Modelul Lodz este programat pentru a fi copiat la alte fabrici ABB de transformatoare de distributie in intreaga lume.

ABB este lider in tehnologii energetice si de automatizari, care permit clientilor din domeniile utilitatilor si industrial sa-si imbunatateasca performantele, reducand impactul asupra mediului inconjurator.

Grupul de companii ABB opereaza in aproximativ 100 de tari si are un numar in jur de 135.000 angajati.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele