IT & C

#incalzire globala #protectia mediului #green it&c #conferinta

Green IT & C sau cum sa protejezi mediul

Evenimentul Green IT & C are ca tema prezentarea de solutii verzi pentru birouri. Acesta este organizat de catre Agora Media si Green Report.

Participantii la eveniment vor avea ocazia sa discute despre reducerea consumurilor echipamentelor, reciclarea si reutilizarea acestora. Utilizarea rarionala a consumabilelor, precum si impactul pe care il pot crea campurile electromagnetice va fi o alta tema de dezbatere.

Cine, de ce, unde si cum?

Agora Media si Green Report au organizat miercuri, 29 octombrie 2008 conferinra "Green IT&C" pentru a aduce in centrul atentiei necesitatea promovarii si utilizarii produselor si soluriilor verzi din industria IT&C.

Aceasta conferinta a avut loc in contextul luptei impotriva incalzirii globale. Evenimentul s-a desfasurat la Hotel Crowne Plaza, sala Crowne Ballroom.

"Green IT&C" se adreseaza persoanelor de decizie si directorilor IT din marile companii din Romania, companii cu o cifra de afaceri de peste cinci milioane de euro si directorilor de IT din Administratia Publica Centrala", declara reprezentantii Agora.

Lupta pentru protectia mediului

Companiile producatoare de echipamente si servicii IT incearca din rasputeri sa reduca impactul pe care il au aceste echipamente asupra utilizatorilor directi de tehnologie, vietii oamenilor si întregului sistem ecologic.

Mai mult ca niciodata, acest an a reprezentat un adevarat start in lupta impotriva poluarii si imbunatatirii amprentei verzi lasate de tehnologiile actuale, IT-ul fiind unul dintre sectoarele cele mai implicate în acest lung proces.

"Poate ca prea putini oameni stiu ca industria IT&C produce 2% din emisiile globale de dioxid de carbon, adica la fel ca si industria aviatica. Este foarte mult, desi electronicele mai eficiente energetic sunt deja pe piata. Vrem ca marile companii si oamenii simpli sa afle despre aceste echipamente mai verzi si sa se bucure de avantajele acestora, adica facturi mai mici la energie si un mediu mai curat", este de parere Gabriel Paun, director evenimente si comunicare, Green Report.

De cand cu incalzirea globala...

Grija pentru mediu forteaza in mod direct dezvoltarea de tehnologii noi, verzi, care pe langa aportul adus mediului, vin si cu performante mult imbunatatite, companiile reusind in acest fel sa economiseasca, dar si sa castige financiar in acelasi timp, printr-o putere mai mare de procesare si un timp de raspuns diminuat semnificativ.

Reprezentanti ai asociaciilor EcoTic, Environ si Greenpeace, precum si ai companiilor D-Link, RedHat, Dell, Producton, Orange, Xerox Romania si Republica Moldova , Fujitsu Siemens Computers, IBM, Dynasoft Lighting au prezentat solutii si servicii destinate diminuarii poluarii provocate de tehnologie pentru sistemele informatice din institutiile si companiile romanesti.

Prezentarile, demonstratiile si dezbaterile din cadrul conferintei s-au axat pe conceptele si solu?iile IT&C de ultima ora legate de nevoile acestor companii de a obtine rapid raspunsuri pentru a putea lua decizii. Conferinta se va bucura de prezenta si cuvantul de deschidere din partea autoritatilor in domeniu : Attila Korodi , Ministrul Mediului si al Dezvoltarii Durabile si Borbely Karoly, Ministrul Comunicariilor si Tehnologiei Informatiei.

"S-a vorbit si se vorbeste foarte mult despre poluare, incalzirea globala si despre nevoia de a proteja mediul inconjurator. Este la moda sa fii verde. A sosit timpul sa trecem de la vorbe la fapte, de la a filozofa pe teme de mediu, la actiuni concrete, incepand din propria ograda. A sosit timpul sa reciclam vechiturile, iar atunci cand facem noi achizitii, unul dintre cele mai importante criterii de alegere a unei tehnologii sau a unui produs sa fie ca acestea sa fie ecologice", a declarat Romulus Maier, Director General Agora Media S.A.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele