IT & C

#google #google price index #inflatie

Google vrea sa calculeze inflatia inaintea guvernelor

Google vrea sa calculeze inflantia in timp real prin Google Price Index , aplicatie care va compara preturile produselor vandute pe internet.

Statisticile oficiale asupra inflatiei pot fi realizate doar cu cateva saptamani intarziere. google price index isi propune sa analizeze, in timp real, preturile pentru mii de produse, in mai multe tari si regiuni ale lumii.

Economistul-sef al companiei, Hal Varian, sustine ca internetul este cel mai potrivit loc pentru centralizarea datelor legate de peturi si inflatie.

Cu ajutorul aplicatiei Google Price Index, nu se va mai vorbi de inflatia "care a fost inregistrata", ci de inflatia care "se constata acum".

Sefii Google nu au anuntat inca daca aplicatia va deveni un serviciu disponibil publicului gratuit.

Sistemul creat de Google va putea inlocui datele oficiale pentru produsele care se comercializeaza pe internet. Anumite servicii, cum sunt tranzactiile imobiliare sau plata utilitatilor , nu vor putea fi insa incluse, deoarece ele sunt prezente predominant in offline.

Google lucreaza la mai multe unelte de " anticipare a prezentului", potrivit Gandul. Specialistii IT vor sa determine si alti indicatori economici in timp real. De exemplu, analiza datelor rezultate din cautarile termenului " asigurare de somaj ", poate oferi Google date despre cresterea sau scaderea somajului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele