IT & C

#furt #date personale #street view #google

Google Street View a "furat" date personale

Cei de la Google au anuntat recent ca au adunat date personale prin intermediul Street View , sistemul de cartografiere 3D al companiei, care implica utilizarea unor masini pentru realizarea imaginilor din aplicatia Google Maps .

Reprezentii companiei au declarat in schimb ca aceasta actiunea nu a fost premeditata si totul a fost pura intamplare, masini care faceau cartografierea sustrangd fara voie informatii din retelele Wi-Fi de prin orasele prin care au trecut.

Se pare ca colectarea de date a avut loc in Statele Unite ale Amercii, Germania, Franta, Brazilia si Hong Kong. Cei de la Google au tinut sa precizeze ca nu va folosi datele adunate si ca acesta vor fi "distruse" intr-un fel sau altul.

Desi nu au fost dezvaluite natura informatiilor pe care Google le-a cules, unii experti in secutiate tin sa precizeze ca de fapt este vorba de continut de mailuri si parole de utilizator.

In prezent nu se stie cat de serioasa este "amenintarea" pe care Google tocmai a declarat-o, dar eroarea de " colectare " a fost cauzata de introducerea unui cod inclus intr-un proiect experimental.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele