IT & C

Google pentru telefonul mobil

Celebrul motor de cautare a lansat o versiune beta a unui instrument creat pentru dispozitivele mobile. Teoretic, acesta ar trebui sa ofere ca rezultat doar pagini de Internet construite special pentru a fi accesate de pe celulare sau PDA-uri.
Noul serviciu Google se adauga portalului prin intermediul caruia posesorii de telefoane mobile pot accesa pagini de Internet create special pentru astfel de dispozitive.

PORTALUL. De ceva vreme, compania americana opereaza un portal prin intermediul caruia utilizatorii pot accesa pagini de Internet create pentru a fi deschise de pe un computer, nu de pe un telefon mobil . Cei de la Google le convertesc automat , astfel incat sa incapa pe ecranele de dimensiuni mici ale dispozitivelor mobile.

In cele mai multe cazuri, este suficient sa accesezi adresa //www.google.com. Serverul recunoaste ca folosesti un dispozitiv mobil si te redirectioneaza catre acel portal.

Totusi, e posibil sa te trezesti ca se deschide pagina obisnuita de cautare a Google, asa cum arata atunci cand o accesezi de pe un computer, sau sa se afiseze un mesaj de eroare. In acest caz, inseamna ca serverul nu a detectat faptul ca folosesti un dispozitiv mobil. Nu e o problema. Este suficient sa tastezi adresa www.google.com/xhtml. Paginile de tip xhtml sunt create special pentru Internetul mobil.
Utilizatorii din Romania sunt redirectionati automat catre portalul mobil in limba romana.

NOUTATEA. Noul instrument de cautare le ofera utilizatorilor sai posibilitatea sa primeasca drept rezultat al cautarii doar acele site-uri care au versiuni special create pentru a fi accesate de pe un telefon mobil sau PDA. Teoretic, serviciul ar trebui sa recunoasca automat daca este accesat de pe un telefon mobil. Dat fiind ca este o varianta beta, mai da si erori, asa ca este posibil ca unii utilizatori sa nu-l poata accesa inca.

Atunci cand intrati pe www.google.com apare o pagina ce are casuta de cautare in partea de sus. Dedesubt apar mai multe casute: "Web", "Imagini" si "Internet prin wireless".

Daca bifati "Web", veti cauta prin toate paginile de Internet, daca bifati "Imagini", veti obtine fotografii, iar daca bifati "Internet prin wireless", gasiti site-urile create special pentru a fi accesate de pe mobil.

"Internet prin wireless" este o traducere foarte aproximativa a formularii "Mobile Web" din limba engleza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele