IT & C

#google #cautare google #cautare semantica

Google modifica motorul de cautare: trece la cautarea semantica

Google face o modificare importanta in modul de cautare . Cel mai popular motor de cautare planuieste sa implementeze cautarea semantica.

Chiar daca detine suprematia in domeniul motoarelor de cautare, Google face o schimbare importanta pentru a tine pasul cu Bing si Facebook, care si-au imbunatatit in ultima vreme capacitatile de cautare.

Cautarea semantica, folosita de mai mult timp de Bing, motorul de cautare Microsoft, va fi implementata de Google pentru a usura cautarile utilizatorilor, oferind raspunsuri directe, nu doar link-uri catre pagini web , scrie Capital.ro.

Google spera ca noua modalitate de cautare sa raspunda mai bine nevoilor utilizatorilor. Cautarea semantica nu mai vizeaza doar cuvintele cautate, ci si sensul din spatele lor. Motorul de cautare va putea astfel deosebi o cautare si in functie de majuscule: pentru "Jaguar", rezultatele vor viza numai producatorul auto, in timp ce "jaguar" va oferi rezultatele legate de felina.

Sursa foto: 2mobile.su

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele