IT & C

Google lanseaza calendarul pe web

Google planuieste sa lanseze azi mult asteptata aplicatie calendar care se asteapta sa puna iar in miscare cursa dintre Yahoo si Microsoft.
Calendarul Google este gratis si se bazeaza pe web. Permite utilizatorilor sa isi construiasca propriile calendare online ce vor fi disponibile pentru indivizi anume sau grupuri de persoane ce vor putea astfel vedea evenimentele listate. Pentru a folosi calendarul Google nu este nevoie sa iti deschizi un cont Gmail .

Utilizatorii pot cauta si adauga foarte usor evenimente in calendar fie direct din program, fie prin intermediul barei de meniu de la Google. Pot de asemenea sa caute evenimente in calendarele prietenilor sis a importe evenimente din Microsoft Outlook. Evenimentele pot fi foarte usor create scriind mesaje simple cu ziua saptamanii si obiectul va fi generat automat.

Pe langa aceasta, utilizatorii pot crea invitatii la evenimentece vor fi trimise oricarei persoane ce poseda un cont de mail. Se mai pot trimite remindere prin intermediul calculatorului sau al mobilului. Oamenii isi pot vedea calendarul pe de data, saptamana, luna , il poate aseza asa cum doreste el si il poti face sa iti arate doar anumite inregistrari intr-un moment.

In lunile urmatoare calendarul de la Google se va sincroniza cu Outlook si alete dispozitive mobile , a declarat Managerul de produs, Carl Sjogreen. Aplicatia functioneaza optim pe platformele Microsoft Internet Explorer 6 .0 + si Firefox 1.07 + sau mai recente.

Cativa analisti au declarat ca au fost impresionati de acest produs. In ultimele sase luni, Google a reusit sa scoata pe piata produse bune dat care nu aveau acel ceva care sa-i uimeasca pe oameni. Cred ca acest calendar a reusit.

Grijile prinvind securitatea calendarului au fost spulberate prin faptul ca toate evenimentele inregistrate vor fi considerate private si vor ramane asa, doar daca utilizatorul nu se hotaraste sa le faca publice. Singura problema ar fi faptul ca trebuie sa fii conectat la internet pentru a-l folosi.

Microsoft planuieste o updatare majora de calander pentru lansarea Outlook 12 in cursul acestui an, ei fiind si principala competitie pentru calendarul Google. Luna trecuta, cateva fotografii ale proiectului de calendar Google au iesit la iveala inainte de lansarea oficiala, dar zvonurile despre existenta aplicatiei se invart inca de acum un an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele