IT & C

#aniverare google # amelie earhart #aniversare google amelie earhart

Google aniverseaza 115 ani de la nasterea Ameliei Earhart

Amelia Earhart, pionier al aviatiei si prima femeie care a traversat Oceanul Atlantic pilotand un avion, este aniversata astazi de Google, printr-un logo special dedicat zilei ce marcheaza 115 ani de la nasterea Ameliei Earhart.

Nascuta in statul american Kansas, la 24 iulie 1897, Amelia Mary Earhart a fost crescuta de bunici si in 1920 s-a urcat pentru prima oara intr-un avion similar celui din logo-ul Google.

Amelia Earhart a devenit simbol al miscarii feministe in 1928, cand devine prima femeie ce a traversat in zbor Oceanul Atlantic, in calitate de pasager. 3 ani mai tarziu, a traversat din nou oceanul, ca pilot.

Dupa ce a traversat si Oceanul Pacific, Amelia Earhart si-a propus sa faca inconjurul Pamantului la Ecuator. Dupa mai multe probleme tehnice si incercari esuate, Amelia Earhart a reusit sa strabata 3 sferturi din distanta propusa, dar apoi a disparut fara urma deasupra Noii Guinee la varsta de 39 ani.

Deoarece trupul Ameliei Earhart nu a fost gasit niciodata, au fost create numeroase mituri in jurul disparitiei aviatoarei, de la ideea ca ar fi fost capturata de japonezi pana la cea ca si-ar fi intrerupt zborul pentru a-si asuma o alta identitate.

Foto: Google.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele