IT & C

#securitate online #plata online #ghiseul ro

Ghiseul.ro, securizat impotriva scurgerilor de informatii

Ghiseul.ro, sistemul national de plata pe internet, si-a rezolvat problemele legate de securitatea informatiilor. Inainte de Paste, datele personale ale romanilor care au efectuat plati puteau fi accesate pe site.

Lansat in urma cu o luna, site-ul Ghiseul.ro a intampinat rapid probleme in protejarea intimitatii romanilor care au ales sa-si plateasca taxele si impozitele online.

Un utilizator a descoperit o cale rapida de a accesa informatiile de pe site, modificand doar ultimele cifre ale adresei web, potrivit Incont.ro.

Informatia a fost preluata de mai multi bloggeri , iar Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a rezolvat problema dupa Paste.

Dovezile de plata nu vor mai fi emise pe site, deoarece ele contin numele, CNP-ul si sumele platite. Acestea vor fi disponibile doar prin email.

Pana acum, Ghiseul.ro a fost folosit doar de cateva primarii si de institutul care vinde nume de domeniu romanesti.

In 2011, toti romanii ar putea avea acces la plata taxelor si impozitelor online, dupa ce Ministerul a promis integrarea tuturor autoritatilor in programul de plata online prin Ghiseul.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele