IT & C

#wordpress #virus #bloggeri #virus wordpress

GETMAMA - Un nou virus pe wordpress infecteaza fisierul XMLRPC.php

In atentia bloggerilor si a propriterilor de site-uri pe Wordpress, un nou virus numit GETMAMA face ravagii, este un malware foarte greu de depistat si de eliminat, vezi solutia pe edeir.ro.

Noul malware a fost numit GetMama si este extrem de periculos pentru ca la ora actuala sunt mii de bloguri infectate si webmasterii nu sunt constienti de acest lucru deoarece virusul si codul malware este unul super inteligent. Este posibil ca unii sa va spuna ca aveti blogul infectat si sa radeti de el gandind ca probabil el este cel infectat si are o alerta falsa.

Acest cod ruleaza o singura data pe o adresa de ip si mai mult de atat nu este afisat la toata lumea ceea ce il face aproape imposibil de detectat. In principal acesta afecteaza fisierul xmlrpc.php dar impreuna cu Marius de pe dli.ro care a si oferit solutia pe site-ul EDEIR, am reusit sa depistam si alte fisiere infectate. Solutia poate fi gasita pe EDEIR, pe pagina : Getmama - solutie eliminare malware si virus. 

Marius (CEO Dli.ro):

"Cu toate ca la ora actuala totul pare normal pe site-ul care a fost infectat si curatat de catre mine,  presupun ca exista posibilitatea ca acest cod sa fie ascuns si in alte fisiere si sa revina. Momentan investigam in continuare problema si vom posta pe EDEIR in momentul in care descoperim ceva nou."

Cu aceasta ocazie facem apel la toata publicatiile din tara (multe fiind pe wordpress) sa verifice daca sunt infectati conform indicatiilor de pe EDEIR si in semn de apreciere sa lasa un link spre solutia oferita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele