IT & C

#fujitsu #0-watt #energy star 5.0 #nordic swan #blue angel #zero-wati

Fujitsu lanseaza PC-urile "zero-wati"

Compania Fujitsu a lansat o serie noua de PC-uri denumite " zero-wati ".

Se pare ca modelele nu consuma deloc electricitate atunci cand se afla in standby, dar sunt totusi conectate la o sursa de electricitate.

Doua modele

In prezent, Fujitsu a prezentat primele doua modele de PC-uri care fac parte din noua serie proGreen a companiei. Cele doua dispozitive vor fi distribuite sub numele de Esprimo E7935 0-Watt si Esprimo P7935 0-Watt.

Reprezentantii Fujitsu au declarat ca modelele folosesc tehnologia Intel vPro, care simplica modul de mentenanta, management si protectia PC-urilor si scade din costul total.

Tehnologia implementata de Fujitsu face ca PC-urile sa nu consume deloc electricitate in modul stand-by. Mai mult, atunci cand PC-urile nu sunt folosite, aceasta intra automat in modul denumit de companie 0-Watt.

Prevederi UE

Aceste modele de PC-uri "eco" se lanseaza intr-un moment in care noile reglementari ale Uniunii Europene intra in vigoare. Cele doua modele nu consuma mai mult de 1 watt in modul stand-by si economisesc pana la 60% mai multa energie in comparatie cu tehnologiile standard actuale.

Reprezentantii companiei au mai declarat ca Fujitsu Esprimo E7935 0-Watt si Esprimo P7935 0-Watt indeplinesc standardele Energy Star 5.0 , Nordic Swan si Blue Angel , dar si legislatia UE.

In seria proGreen a celor de la Fujitsu mai sunt incluse si netbook-urile Esprimo Mobile X9515 si Lifebook E8420, plus statia de lucru Celsius W370. Compania a produs in trecut si monitoare "0-Watt".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele