IT & C

Fratele cu 2.000 de ochi high tech

Strazile orasului Chicago vor fi supravegheate in permanenta de un sistem " Big Brother ", dotat cu 2.000 de camere de supraveghere de inalta definitie.
Desi orasul Chicago se poate lauda cu o multime de zgarie-nori, cladirea 911 are doar patru etaje. A fost proiectata asa pentru a rezista la cele mai necrutatoare cataclisme: tornade, furtuni, cutremure sau atentate teroriste. Vazuta din afara, nu impresioneaza cu nimic.

Inauntrul acestei cladiri au fost adunate cele mai performante sisteme de telecomunicatii si supraveghere , in urma unui contract incheiat intre municipalitate si compania Motorola. Intregul sistem coordoneaza 4.000 de politisti, 4.000 de pompieri si poate raspunde fara nici o problema la 8.000 de apeluri in doua ore. Din momentul in care cineva formeaza 911 (numarul pentru apeluri de urgenta), dureaza 1,5 secunde pana cand operatorul raspunde. Dupa alte 3-4 minute, politia sau pompierii ajung la fata locului. Toate acestea intr-un oras de patru milioane de locuitori.

SUPRAVEGHERE. Sistemul de supraveghere video cu camere de inalta definitie a fost inaugurat saptamana trecuta. Deocamdata, sunt functionale 80, dar pana la sfarsitul primaverii viitoare vor fi instalate nu mai putin de 2.000 de "ochi din cer".

La inaugurare, specialistii au demonstrat cum o astfel de camera detecteaza automat un foc de arma tras la cateva zeci de metri distanta. Dupa numai cateva momente, imaginea marita a celui care tinea pistolul in mana aparea pe monitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele