IT & C

Fosila de dinozaur gasita intr-un autobuz din Peru

In timp ce investigau un pachet suspect dintr-un autobuz aflat in localitatea Arequipa, la sud de Lima, politistii au descoperit o gigantica fosila de , un , cantarind aproape 9 kilograme.

MSNBC informeaza asupra descoperirii unei importante de dinozaur , denumit Triceratops, facuta de politistii din Peru , care au si organizat o conferinta de presa marti, saptamana aceasta, pentru a arata maxilarul gigantic.

Fosila, cu greutatea de 8.7 kilograme, a fost gasita in cala unui autobuz care se indrepta spre capitala Limei, iar oficialii spun ca ea era transportata sub forma unui pachet, fiind trimisa prin intermediul serviciului de transport colete al unei companii.

Kleber Jimenez, un ofiter de politie local, a declarat ca “Au inceput sa cerceteze pachetul datorita faptului ca nu avea nici o indicatie cu privire la continut. Erau ingrijorati de greutatea lui, l-au deschis si au gasit fosila.”

De altfel, oficialitatile din Peru se lupta de ani de zile cu traficul ilegal de fosile si artefacte. Recent, Universitatea Yale , SUA, a returnat mii de piese care isi au provenienta in vechea cetate incasa din Machu Picchu, Peru.

triceratops1Un arheolog de la Universitatea Nationala din Arequipa a declarat dupa ce a analizat pozele luate de catre politisti ca “Maxilarul care a fost gasit ar putea apartine unui triceratops, chiar daca astfel de dinozauri nu au fost gasiti niciodata la sud de Peru.”

Triceratopsul era un dinozaur cu trei coarne care a trait acum 65-70 de milioane de ani. Fosilele lui au fost dezgropate mai ales in partea de vest a Americii de Nord, iar posibila descoperire a unei fosile de Triceratops la sud de Peru ar putea modifica substantial harta de fosile a lumii.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele