IT & C

Foca-calugar din Caraibe, declarata oficial specie disparuta

Oficialii federali au confirmat ceea ce biologii credeau de mult: foca- calugar din Caraibe s-a dus pe urmele pasarii dodo, adica specia sa a disparut definitiv de pe fata Pamantului.

Oamenii sunt cei care condus-o pe acest drum prin vanatoarea fara limite pentru carnea ei sau pentru cercetari diverse, au precizat biologii care au atras atentia asupra faptului ca focile-calugar din Hawaii si cele mediteraneene sunt si ele pe cale de disparitie .

Ultima data cand a fost vazuta o foca-calugar caraibiana, in mod oficial, a fost in 1952 intre Jamaica si peninsula mexicana Yucatan. Organizatia National Oceanic Atmospheric Administration's Fisheries Service a declarat aceasta specie disparuta vinerea trecuta.

Kyle Baker, un biolog de la aceasta organizatie a declarat ca aceasta rasa de foca este singura a carei disparitie a fost provocata de om.

Focile caraibiene au fost declarate specie pe cale de disparitie in 1967 iar expertii in viata salbatica au tot cercetat presupuse aparitii ale acestor foci, care insa s-au dovedit a apartine altor rase.

Organizatia a declarat ca mai exista doar 1.200 de foci-calugar hawaiene si doar 500 mediteraneene, iar populatia lor este in continua scadere.

Expertii fac apel la luarea masurilor pentru salvarea focilor. Acestea sunt foarte sensibile la prezenta oamenilor, si-au pierdut sursele de hrana, precum si plajele unde pot trai nestingherite.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele