IT & C

Firmele romanesti vor servicii de asistenta prin telefon sau chat

Posibilitatea de a primi raspunsuri in timp real prin telefon sau chat cantareste cel mai mult in deciziile companiilor romanesti de a achizitiona programe software de securitate. Acest lucru este confirmat de rezultatele unui sondaj realizat recent de BitDefender, divizia de securitate a datelor din cadrul Softwin, in randul a 50 de companii cu peste 100 de angajati.
In incercarea de determinare a atitudinii si nivelului de satisfactie al responsabililor IT, in ceea ce priveste solutiile de securitate utilizate, s-a constatat ca in cele mai multe cazuri achizitia solutiilor de securitate s-a facut in urma unei testari tehnice si a comparatiei cu alte produse similare. Au fost evaluate diferite criterii cum sunt: serviciile de asistenta, usurinta in utilizare, eficienta in detectie, stabilitatea, pretul si, nu in ultimul rand, renumele marcii.
Pentru cei intervievati, foarte important este ca siguranta pe care o furnizeaza produsul in sine sa fie dublata de cea oferita de specialisti. Dintre serviciile adaugate, cele mai apreciate sunt cele de suport tehnic. Iar din caracteristicile acestui serviciu, posibilitatea de a primi raspunsuri in timp real prin telefon sau chat se afla pe primul loc, cu 31% din mentionari. Urmeaza gradul de pregatire al echipei furnizorului (21%), vizitele inginerilor de suport la sediul clientului, relationarea personala cu specialistii de suport tehnic (19%) si documentatia on-line (10%).
Dintre modalitatile de apelare a serviciilor de suport tehnic, cea mai des folosita este contactarea prin telefon (41% din mentiuni). Urmatoarele optiuni sunt cererile trimise prin e-mail (27%), deplasarea inginerilor de suport tehnic la sediul clientului (25%) si accesarea sectiunii dedicate suportului tehnic de pe site-ul web (7%).
"Studiul a demonstrat ca securitatea retelei informatice este tratata cu maxima seriozitate de companiile mari romanesti, constiente de pierderile uriase de bani si imagine provocate de atacurile informatice", a declarat OLIVIU Talianu, manager BitDefender pentru Europa de Est.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele