IT & C

Firmele IT cumpara tehnologie ieftina din Taiwan

Multe companii romanesti si-au manifestat interesul sa achizitioneze tehnologie de IT si echipamente industriale de provenienta taiwaneza, in cadrul unui forum de afaceri romano- taiwanez desfasurat ieri. Avantajele ofertei taiwaneze sunt legate in primul rand de un pret mai mic de achizitie si o calitate rezonabila a produsului final.
"Vrem sa cumparam un echipament tehnologic automatizat care in Germania ajunge sa coste 150.000 de euro si care in Taiwan costa in jur de 70.000 de dolari. Transportul nu este o problema, este foarte ieftin si in doua zile avem aparatul acasa", ne-a declarat directorul unei firme care produce centrale termice .

Pe de alta parte, pentru firmele taiwaneze cel mai atractiv domeniu este cel al tehnologiei comunicatiilor si al industriei software si hardware. Sunt vizate in special contractele de schimburi comerciale si nu cele de investitii straine directe .

"Am identificat cateva posibilitati de colaborare pe domenii cum ar fi proiectarea de circuite integrate si importul de tehnologie", ne-a declarat Alexandru Borcea, presedintele Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software (ARIES).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele