IT & C

Fedora Core 3

data cu aparitia celei de-a treia versiuni a Fedora Core putem spune ca acest sistem de operare a ajuns la maturitate. Chiar daca la prima vedere nu par a fi prea mari diferente intre noua distributie si predecesoarele sale, Fedora Core 3 este de departe una bine dezvoltata si mai stabila , oferind tot ce e mai nou in domeniul Linux in momentul de fata. Deja de la sfirsitul anului 2003, specialistii de la Red Hat s-au concentrat exclusiv la dezvoltarea Red Hat Linux Enterprise, in ceea ce priveste utilizatorul casnic rezumindu-se doar la acordarea suportului pentru Fedora, urmasul lui Red Hat Linux. Astfel, prima distributie aparuta sub noul nume (Fedora Core) este mai mult sau mai putin un Red Hat Linux 9. Cu Fedora Core 2 s-a realizat trecerea kernel-ului 2.4 la 2.6, aceasta schimbare majora necesitind multe finisaje la intregul sistem. Totusi, Fedora Core 3 este acea versiune care a reusit sa ajunga acolo unde si-au dorit cei de la Red Hat. In citeva cuvinte, problemele pe care le-a avut FC 2 au fost eliminate, noua distributie fiind mult mai stabila. Programatorii SO-ului au facut treaba buna, gasind echilibrul intre includerea/imbunatatirea noilor componente si caracteristici si stabilizarea distributiei in ansamblu. Putem afirma ca daca nu s-ar fi renuntat la produsul Red Hat Linux destinat majoritatii utilizatorilor dupa versiunea 9, probabil ca Fedora Core 3 s-ar numi acum Red Hat Linux 10. Cele mai importante noutati cu care a fost inzestrat Fedora Core 3 sint versiunea 2.8 pentru Gnome, KDE 3.3, noul kernel 2.6.9, suport SELinux, o noua versiune pentru X.org server, si anume 6.8.1, GCC 3.4, Evolution 2.0, Firefox 1 PR (Preview Release), Open Office.org 1.1.2, Thunderbird 0.8, Samba 3.0.8 si multe altele.
Distributia Fedora Core 3 este un mediu ideal pentru un sistem desktop , fiind o buna alternativa pentru Windows XP. Urmeaza doar sa va convingeti si dumneavoastra, ajutati de CHIP Special Fedora Core 3, revista alaturi de care va este oferit acest sistem de operare, pe DVD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele