IT & C

#intimitate #facebook #date personale

Facebook se pregateste sa dezvaluie adresele si numerele de telefon ale utilizatorilor

Facebook planuieste sa ofere altor site-uri si dezvoltatori acces la datele personale ale utilizatorilor, inclusiv la adresa si numarul de telefon.

Site-ul de social networking a intampinat critici in luna ianuarie, cand a anuntat ca va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa ceara datele personale ale utilizatorilor. Facebook a renuntat la idee dupa numai trei zile, insa proiectul nu a fost abandonat.

Facebook lucreaza acum la o modalitate prin care utilizatorii sa poate alege mai usor ce date personale pot fi accesate de aplicatii, iar utilizatorii minori ar putea fi mai protejati.

Expertii in securitatea online avertizeaza insa asupra pericolelor implementarii acestui serviciu, care ar creste semnificativ riscul furtului de identitate sau al altor fraude online, potrivit HuffingtonPost.com.

Regulamentul Facebook interzice dezvoltatorilor de aplicatii vanzarea datelor personale obtinute de la utilizatori catre agentii de publicitate sau catre alte baze de date, insa cu doar cateva clickuri, un utilizator ar putea oferi acces catre adresa personala si numarul de telefon unor entitati care le-ar putea folosi in diverse scopuri, de la spam pana la frauda.

Criticii masurii spun ca Facebook a schimbat regulile "in timpul jocului", incurajand mai intai utilizatorii sa ofere informatii personale unui grup restrans de prieteni, apoi oferind modalitati noi prin care aceste date pot fi accesate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele