IT & C

#sinucidere #facebook #consultant #consiliere #sinucigas

Facebook lanseaza un serviciu pentru prevenirea ...sinuciderilor

Facebook a anuntat lansarea unui "serviciu" nou. Este vorba despre consilierea utilizatorilor depresivi si care dau de inteles ca ar putea recurge la sinucidere , scrie BBC.

Noul serviciu propus de Facebook se bazeaza pe avertizarile primite de angajatii retelei de socializare de la prietenii utilizatorilor care par a avea intentia sa se sinucida. Cu alte cuvinte, Facebook devine si consultant in probleme psihologice, de voie, de nevoie. Serviciul retelei de socializare a fost lansat in urma unei initiative comune in care este implicat si National Suicide Prevention Lifeline.

De altfel, serviciul de preventie a sinuciderilor este o extindere a celui oferit deja de autoritati. Nu in ultimul rand, grupul de caritate Samaritans este implicat in efortul de a preveni sinuciderile, mai scrie BBC. Practiv, serviciul Facebook face posibila interventia mai rapida in cazul identificarii persoanelor care pot recurge la sinucidere.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele