IT & C

#facebook #retea sociala #trusted contacts #administrare cont

Facebook iti transforma prietenii in giranti ai contului

Facebook lanseaza o noua functie pentru cresterea sigurantei in reteaua sociala: "Trusted Contacts". In esenta, optiunea permite prietenilor de incredere sa ajute titularul unui cont Facebook sa intre inapoi in cont atunci cand intampina probleme.

Reteaua sociala a experimentat inca din 2011 cu functia noua, care este echivalenta cu setul suplimentar de chei ale casei, lasat adesea in grija unui apropiat de incredere.

Facebook spera ca noua functie sa usureze procesul de logare in cont, atunci cand sunt uitate parola si raspunsul la intrebarea de securitate.



Disponibila in "Security Settings", noua functie transforma prietenii in giranti pentru contul Facebook. Utilizatorii retelei sociale pot decide sa ofere cate o "cheie" a contului Facebook unui numar de 3 pana la 5 prieteni.

Cel mai mare inconvenient pentru functia Facebook "Trusted Contacts" este insa faptul ca ai nevoie de toti cei 3, 4 sau 5 prieteni pentru a accesa din nou reteaua sociala atunci cand ai probleme. Fiecare prieten primeste un cod numeric, iar accesul in cont este permis doar prin folosirea simultana a tuturor codurilor.

Sursa foto: facebook.com, mashable.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele