IT & C

#patent #acuzatie # like #programator #facebook #retea de socializare

Facebook, dat in judecata din cauza butonului "Like"

Facebook, cea mai importanta retea de socializare din lume, a fost dat in judecata de Rembrandt Social Media, o firma care sustine ca detine patentele pentru cunoscuta functie "Like", dar si pentru alte butoane utilizate de compania fondata de Mark Zuckerberg. Actiunea a fost intentata la un tribunal din Virginia, SUA.

BBC relateaza ca Facebook a cunoscut succesul datorita utilizarii ilegale a doua patente inregistrate in 1998 de programatorul olandez Joannes Josef Everardus van Der Meer, cu cinci ani inainte de lansarea Facebook.

In acest moment, Rembrandt Social Media detine patente utilizate de Van Der Mer pentru dezvoltarea unei alte retele sociale, intitulate Surfbook. Potrivit avocatilor firmei, Surfbook a fost un jurnal social care permitea utilizatorilor sa publice informatii pe care sa le impartaseasca cu familia si prietenii. De asemenea, reteaua continea butonul "Like", cu ajutorul caruia utilizatorul isi exprima aprecierea pentru un anumit mesaj, fotografie sau videoclip.

Oficialii Facebook au refuzat sa comenteze acuzatiile aduse de firma respectiva.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele