IT & C

Excursie gratuita pe Marte

Nu cu mult timp in urma, un fost inginer NASA declara ca o calatorie cu oameni la bord pe Marte ar fi posibila, cu o singura conditie: sa mearga un singur om, iar drumul sa fie numai dus. La vremea respectiva, NASA nu a luat in seama propunerea aparent bizara, dar agentiile de presa au fost surprinse sa afle in aceste zile ca agentia spatiala americana a dat unda verde proiectului: biletul este gratis si poate sa se inscrie oricine, de oriunde pentru preselectie .

Pentru fostul inginer NASA, James C. McLane III, o misiune pe Marte este posibila si ar unifica lumea ca niciodata pana acum, cu toate ca sunt cateva detalii importante: inginerul vroia sa trimita in spatiu un singur astronaut pentru o misiune fara intoarcere. NASA a luat in calcul riscurile si beneficiile unei astfel de misiuni si a decis sa aprobe proiectul cu conditia semnarii de catre fericitul (sau nefericitul) castigator al selectiei care va avea loc incepand cu aceasta luna a unui angajament pe proprie raspundere.

Plecarea va avea loc in aprilie 2010, dupa necesarele pregatiri; drumul va dura aproximativ trei ani, iar nava spatiala cu care va merge astronautul va fi dotata cu laboratoare speciale si o mica sera, conceptie la care NASA lucreaza deja de peste 10 ani. Odata ajuns pe Marte, omul va trebui sa-si amenajeze viata cat mai bine cu putinta, dar sa transmita si cat mai multe date stiintifice ce urmeaza a fi prelucrate pe Pamant.

Agentia spatiala americana recunoaste ca este vorba de o doza mare de risc, daca se poate spune numai atat, dar, potrivit oficialilor, “oamenii fac lucruri periculoase tot timpul, iar acesta va fi chiar unic: sa mergi pe Marte! Credem ca nu vor lipsi voluntarii pentru o astfel de misiune”.

In acest sens, NASA a precizat ca, data fiind conditia de a nu se mai intoarce vreodata pe Pamant, orice pamantean se va putea inscrie pentru aceasta misiune, atata timp cat este intr-o conditie fizica si psihica foarte buna. Candidatul ales insa va trebui sa fie insa foarte motivat pentru a-si petrece restul vietii pe Marte.

NASA a sustinut ideea lui McLane tocmai pentru a reface spiritul care a facut posibil Apollo, pentru ca, spun oficiali ai agentiei spatiale americane, oamenii tind sa uite ce a insemnat aceasta misiune al carei succes s-a datorat in mare masura faptului ca se stia ca e vorba de ceva foarte riscant, dificil si care mai trebuia facut si in decurs de doar 10 ani de la apelul lansat de presedintele Kennedy.

Marea problema pentru o misiune pe Marte o constituia tocmai drumul de intors, foarte dificil de realizat din punct de vedere tehnologic. Realistic vorbind, practic nu exista nici un proiect tehnologic, nici macar o schema S.F. care sa descrie o solutie pentru aceasta problema de prima marime. Cu toate acestea, tehnologia a evoluat indeajuns pentru o misiune care sa duca un singur om pe planeta rosie, fara ca acesta sa se mai intoarca.

Surse NASA au declarat ca o data ce primul pas va fi facut, alte misiuni vor urma, stabilindu-se astfel o colonie , astfel incat curajosul Columb ce va deschide drumul unei noi ere spatiale poate trai totusi cu speranta ca, desi nu se va mai intoarce Pamant, nu va trai singur pentru totdeauna.

Majoritatea informatiilor din aceasta stire sunt false. Copiaza linkul si trimite farsa unui prieten. Astazi este 1 Aprilie.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele