IT & C

Evolutia unei piete de comunicatii complet liberalizate

Miercuri, 14 mai 2003, Cezar Armeanu, Secretar de Stat in Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a participat la conferinta Convergent Networks, " Oportunitati nationale intr-o piata mondiala in recesiune".

"Reforma comunicatiilor in Romania a constituit unul dintre obiectivele strategice ale programului de guvernare. In asigurarea unei infrastructuri corespunzatoare pentru dezvoltarea societatii informationale, MCTI a tinut cont de convergenta ca tendinta fundamentala care s-a manifestat in ultimii ani in domeniul comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei. Convergenta infrastructurilor, a echipamentelor terminale si a aplicatiilor este determinata atit de aparitia de noi tehnologii, cit si de aparitia unor noi nevoi sociale.




Pentru ca piata de comunicatii sa aduca beneficii clientului final, MCTI a stabilit recent standardele de calitate si securitate in utilizarea terminalelor de comunicatii. De asemenea, asigurarea serviciului universal, a unui set minim de servicii de comunicatii care sa fie disponibil tuturor cetatenilor, este unul dintre obiectivele centrale avute in vedere in perioada urmatoare. Legea Serviciului Universal se afla in prezent in proces de mediere in Parlament si va fi pusa in aplicare imediat dupa promulgare." a afirmat Secretarul de Stat in MCTI, Cezar Armeanu, in prezentarea cu tema "Evolutia unei piete de comunicatii complet liberalizate", sustinuta in cadrul sesiunii de deschidere a conferintei.











Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele