IT & C

#solutii tv #ericsson #codare #video

Ericsson prezinta solutii TV la expozitia IBC

In cadrul expozitiei de tehnologie electronica IBC 2009, desfasurata intre 11 si 15 septembrie la Amsterdam, EricssonĀ  a prezentat o serie de noutati pe plan mondial, inclusiv cele mai noi solutii HDTV, video la cerere si administrare de continut.

Ericsson a prezentat pentru prima oara un model de livrare a serviciilor IPTV catre televiziuni digitale integrate care nu necesita un set top box, model bazat pe standardul Open IPTV Forum. Alte lansari noi de produse includ: prima compresie MPEG-4 audio si video din lume si primul sistem de video la cerere (VOD - video- on-demand ) din industria televiziunii prin cablu care foloseste un canal unidirectional.

Premiere

Vizitatorii au asistat la prima demonstratie a unei solutii IPTV care nu necesita echipament de tip top box. Ericsson si Sharp colaboreaza pentru lansarea primei solutii IPTV bazata pe elementele Open IPTV Forum. Fara a mai avea nevoie de un set top box si folosind doar browserul TV, consumatorii vor putea accesa canale de televiziune, video la cerere sau servicii de informare si comunicare.

Pentru ca nu mai necesita un echipament exterior, o astfel de solutie standardizata reduce considerabil investitiile in capital ale oricarui operator. Mai mult decat atat, mai putine echipamente de acest fel prezente intr-o casa inseamna mai putine telecomenzi si costuri mai mici pentru consumator, dar si consum redus de energie.

Primul sistem VOD unidirectional din industrie, care ii permite oricarui operator de cablu sa ofere servicii la cerere folosind retele unidirectionale existente deja si echipamente de tip top box, a fost prezentat public.

Economii si video HD

Noul dispozitiv de codare EN8190 MPEG-4 AVC HD pentru clipuri video 4:2:0 le permite furnizorilor de solutii direct -to-home sa ofere un numar mai mare de canale HDTV cu o calitate a imaginii mai buna, fara sa implice insa si costuri de banda mai mari.

Primul sistem de compresie audio si video pentru solutia MPEG-4 AVC HD 4:2.2, destinat pietei de contributie si distributie, include primul dispozitiv de codare pentru acest tip de sistem care suporta codare de pana la 1080p50/60 HD cu o precizie de 10 biti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele