IT & C

ePayment este pregatit pentru leul nou

Comertul electronic s-a pregatit si el de introducerea leului nou. Astfel, in procesele de tranzactionare online efectuate prin intermediul solutiei ePayment , preturile produselor si ale serviciilor sunt afisate automat atat in lei vechi cat si in lei noi.
ePayment este primul integrator de solutii eCommerce din Romania care a introdus acest mod de afisare pe data de 1 martie 2005, exact din prima zi in care si magazinele traditionale au inceput sa afiseze preturile in cele doua sisteme.

Astfel, in cursul procesului de achizitie online, cumparatorul vede comanda exprimata atat in ROL cat si in RON.

Mai mult, ePayment ii ofera acum comerciantului si posibilitatea de a-si defini preturile direct in RON chiar daca deocamdata incasarea se va face tot in lei vechi.

Avantajul pentru comerciant este acela ca va avea posibilitatea sa se familiarizeze cu noua moneda si sa faca trecerea din sistemele proprii ERP (Enterprise Resource Planning) la noua moneda atunci cand doreste acesta, fara a fi afectat de termene si presiuni de timp la data de 1 iulie 2005.

Incepand cu aceasta data, toate tranzactiile bancare se vor derula in leul nou, inclusiv platile cu cardul efectuate pe Internet . Trecerea se va face automat, comerciantul web nefiind solicitat sa faca nici un efort de adaptare a solutiilor sale. O activare a unei facilitati si solutia ePayment va face automat schimbarea.

Platile online initiate inainte de data de 1 iulie 2005 si care se vor deconta dupa aceasta data vor fi decontate in noua moneda, ca si celelalte plati cu cardul facute la comercianti si POS (Point of Sale).

In aceeasi masura, toate rapoartele ePayment privind activitatea de vanzare online vor deveni disponibile cu data de 1 iulie 2005 in ambele monede, astfel incat clientii ePayment vor primi intreg suportul pentru identificarea sumelor incasate si a comisioanelor retinute, in conformitate cu prevederile legale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele