IT & C

Efectul de piramida, o energie invaluita inca in mister

Inventatorul american Patrick Flanagan a explicat, in 1973, ca piramida amplifica microundele printr-un fenomen similar rezonantei magnetice, producand o energie ce poate fi transformata in electricitate. Misterele vechilor piramide au fost intotdeauna un subiect fascinant, aprig dezbatut, dar fara un rezultat menit sa faca lumina. Secretele acestor impresionante edificii din piatra continua sa starneasca interes, cautandu-se explicatii logice legate de constructia si de efectele energetice pe care le au asupra obiectelor si fiintelor vii. Savantii bajbaie, iar studiile efectuate pana in prezent de oamenii de stiinta arata ca in interiorul piramidelor exista energii puternice, dar nimeni nu poate explica fenomenul. Si in Romania s-a construit, acum cativa ani, o piramida care acum zace nefolosita, desi ar aduce un beneficiu enorm cercetarii. Este vorba despre prima piramida din lume cu statie de epurare a apei, construita la Pitesti, in anii comunismului. Interesul privind efectul de piramida s-a declansat, cel mai probabil, la mijlocul secolului trecut, cand radiestezistul francez Antoine Bovis a inceput sa cerceteze fenomenul pe langa care trecusera zeci de mii de oameni, fara sa-l observe. El si-a exprimat convingerea ca in interiorul unei piramide se poate produce un proces de mumificare naturala a cadavrelor umane si animale, dupa ce a gasit cadavre de soareci si de alte asemenea animale, care nu putrezisera, in camera mortuara regala (un loc intunecos, umed, unde temperatura atinge 20 grade Celsius). Bovis a simtit ca fenomenul trebuie sa aiba legatura cu forma piramidei. Asa ca si-a construit un model exact, la scara, al piramidei lui Keops, pe care l-a pozitionat cu una dintre laturile de baza pe axa nord-sud. In interior, la inaltimea de 1/3 de la baza, a plasat o pisica moarta. Dupa o luna, Bovis a constatat ca trupul pisicii moarte inca nu intrase in descompunere, nu raspandea niciun miros si se pastra intacta, ca si cum ar fi fost mumificata. Experimente la indemana oricui Omul de afaceri belgian Paul Liekens, de profesie chimist, a experimentat energia piramidei si a scris mai multe carti. Experimentele lui au dat rezultate uimitoare, convingandu­­-i chiar si pe unii sceptici din cercurile medicinei clasice. Viata lui Paul Liekens s-a schimbat datorita pasiunii sale pentru efectul de piramida. Fiind chimist, el a lucrat la Unilever si Shell, dar a demisionat ca sa studieze efectul de piramida. In cei 10 ani cat s-a ocupat de acest fenomen, belgianul s-a multumit sa isi castige existenta distribuind hrana pentru caini si pisici. Unul dintre experimente l-a facut cu prietena lui, Marie-Therese, care era paralizata de 34 de ani din cauza unui defect din nastere. Supermagazinul Zafer Plaza, din centrul orasului Bursa, Turcia Liekens i-a instalat o piramida sub pat si, dupa sase luni, Marie-Therese a inceput sa se miste. Incurajat de rezultatele obtinute, belgianul a recomandat acelasi tratament unei vecine care acuza cumplite crize de migrena. Insa experimentul nu a avut efect. Esecul l-a indarjit peste masura, fapt pentru care a inceput sa faca cercetari minutioase si sa studieze astrologia, homeopatia, arta tarotului, faurindu-si un imens bagaj de cunostinte de la mai multi samani si de la guru din India. Apa, energizata dupa 24 de ore El a facut un experiment cu o bucata de carne proaspata, pe care a taiat-o in doua, asezand una dintre bucati in piramida, desigur, la 1/3 din inaltime, masura­ta de la baza constructiei. Cea de-a doua bucatica de carne a asezat-o intr-o cutie­ confectionata din carton, pe care a postat-o langa piramida. Dupa un anumit timp, el a constatat ca bucata de carne din interiorul piramidei nu mucegaise, chiar se uscase si, desi s-a innegrit, pe alocuri isi pastrase culoarea rosie. Bucata de carne din cutia de carton capatase o culoare cenusie, prezentand pete de mucegai si chiar urme verzi. Dar, fiindca Liekens asezase cutia din carton langa piramida, diferentele nu au fost flagrante, fiindca raza de actiune a piramidei se poate intinde pe cativa metri. Cu ajutorul unei piramide tubulare (acest sistem nu este acoperit cu plastic, fapt pentru care nu exista riscul ca experimentul sa fie influentat de caldura), inalta de aproximativ 40 centimetri, Liekens a facut un experiment in domeniului cresterii plantelor. El a asezat aceasta piramida deasupra unui loc pe care fusese plantat sofran. Rezultatul a fost extraordinar. Primele fire de sofran care au inflorit au fost cele de sub piramida, iar cresterea a fost mai rapida. Un alt experiment a fost facut cu seminte de ridichi. Paul Liekens a plantat semintele cu putin timp inainte de aparitia lunii pline – faza care poseda cea mai mare putere de atractie pentru ca tuberculii sa se poata dezvolta. Dupa 14 zile, a constatat ca legumele erau duble ca dimensiune fata de cele plantate in conditii obisnuite. La fel s-a intamplat cu semintele de salata. Dimensiunile acestor legume s-au dublat, iar gustul parea a fi mai bun. Un alt experiment a fost acela cu strugurii, in urma caruia cercetatorul a constatat ca boabele acestui fruct, asezate sub piramida, au pierdut in greutate si s-au stafidit frumos. Si jeleurile "tratate" in piramida s-au rafinat in urma experimentului, iar aciditatea fructelor continute de aceste produse zaharoase s-a diminuat, imbunatatind gustul. Si apa de la robinet a fost testata de Liekens, constatand ca, dupa 24 de ore, apa tinuta sub o piramida are gust mai bun si chiar este mai sanatoasa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele