IT & C

#e-romania #internet #fibra optica

e-Romania ar putea aduce internet prin fibra optica in toata tara

Platforma e-Romania va intra in functionare la mijlocul lui 2011 , potrivit ministrului Comunicatiilor si Societatii Informationale ( MCSI ), Valerian Vreme. Sistemul informatic ar putea duce si la extinderea retelelor de fibra optica in Romania, pentru accesul tuturor romanilor la internet.

e-Romania, un portal care va usura comunicarea dintre romani si institutiile statului , va fi gata la jumatatea anului.

Ministrul Valerian Vreme sustine ca au fost acodate 84 de milioane de euro , pentru acoperirea ultimelor "zone albe" din Romania, unde locuitorii nu au acces la internet.

''Daca ne uitam la politica Uniunii Europene, fiecare cetatean are dreptul sa aiba acces la internet'', a explicat ministrul Comunicatiilor, citat de Capital.ro.

Romania este pe locul al patrulea in Europa in ceea ce priveste calitatea comunicatiilor, atat la telefonie voce, cat si la date, potrivit lui Valerian Vreme.

Platforma e-Romania a fost dezvoltata de Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, care spera ca birocratia sa fie redusa prin acest sistem online.

"Sa zicem ca vrei sa iti inscrii masina. Ai depus toate documentele, le-ai dat drumul online, in maxim X ore trebuie sa ti se intoarca inapoi inregistrate. Intre timp se verifica daca masina e furata, daca ai toate taxele si impozitele platite, etc. In momentul in care te identifica nu-ti elibereaza niciun document daca nu esti cu toate taxele si impozitele platite la zi", a explicat Sandu, citat de Money.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele