IT & C

DVD-urile piratate aduc mai multi bani decit drogurile

In Uniunea Europeana isi fac aparitia din ce in ce mai multe produse contrafacute . Conform unei statistici recente, in 2003 in UE au ajuns circa 100 de milioane de astfel de articole, fata de 85 de milioane in anul anterior. Conform comisarului UE Laszlo Kovacs, acesta este doar virful aisbergului. Cifra reala a produselor contrafacute in aceasta zona pare a atinge valoarea de 400 de milioane. Daca ar fi sa facem un clasament al articolelor preferate de pirati, in top conduc jocurile si jucariile, medicamentele, urmate de DVD-uri si software. Nici telefoanele mobile sau cartusele cu cerneala pentru imprimante nu sint uitate.
Astfel, afacerea DVD-urilor piratate aduce deja mai multi bani decit traficul de stupefiante , acuza comisarul UE. Mai mult, se pare ca produsele contrafacute (de orice gen ar fi ele) sint, conform expertilor, din ce in ce mai greu
de deosebit de cele originale. Aceasta demonstreaza faptul ca avem de-a face cu o adevarata industrie a falsului, piratii dispunind in acest sens atit de cunostintele de specialitate, cit si de banii si tehnica necesare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele