IT & C

#windows 7 #windows hardware qualification lab #directcompute #geforce #nvidia #microsoft

Driverele nVidia GeForce, compatibile cu DirectCompute

nVidia anunta ca Microsoft a acordat certificarea windows hardware qualification lab (WHQL) pentru driverele GeForce 190.62 destinate sistemului de operare Windows 7 , oferind suport pentru tehnologia DirectCompute , cel mai nou API Microsoft.

Astfel, dezvoltatorii beneficiaza din plin de puterea de procesare intens paralela a unitatilor nVidia GeForce, dar si de noua tehnologia DirectCompute din Windows 7 .

Sistem cu potential

Cei peste 100 de milioane de utilizatori ai unitatilor de procesare vizuala nVidia GeForce au acum posibilitatea de a rula aplicatii optimizate pentru DirectCompute. Scopul final este crearea de aplicatii multimedia mai atractive, mai vizuale s mai ales, mult mai rapide.

Castigul este imediat, timpul necesar crearii continutui multimedia se va micsora semnificativ, utilizatorii avand astfel mai mult timp. Totusi, Windows 7 nu este destinat doar crearii si rularii continutului multimedia, sistemul este platforma ideala si pentru gaming.

Sistemul Microsoft si tehnologia nVidia SLI ofera cea mai rapida platforma de gaming din lume, depasind cu pana la 14 procente performantele obtinute anterior pe alte sisteme de operare. Mai mult, Windows 7 aduce acelerare pe GPU a materialelor H.264 de inalta definitie direct in player-ul Windows Media Player.

Adaptare la nVidia

Totodata, printre cei mai importanti intergratori de sisteme din lume HP, Dell si Acer au integrat unitati de procesare vizuala GeForce pentru a facilita tranzitia la noul sistem de operare Windows 7.

Cele mai noi sisteme incorporeaza si noile unitati GeForce GT220 si G210, toate compatibile cu tehnologia DirectCompute. DirectCompute este integrat in API-ul DirectX 11, dar foarte important, este compatibila cu toata gama actuala de placi DirectX 10 de la nVidia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele