IT & C

Documentele contabile, transmise online

Marii contribuabili , adica firmele care au o cifra de afaceri anuala peste 500 miliarde de lei, vor fi administrati intr-un singur loc, Directia Generala a Marilor Contribuabili. Ei vor trimite online toate actele contabile.
Primul pas in noua organizare va fi facut la 1 aprilie, cand 187 de firme din Bucuresti si judetul Ilfov se vor alatura celor 664 de mari contribuabili care exista deja in Capitala, au anuntat oficiali ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Aceste companii au realizat anul trecut o cifra de afaceri de peste 500 miliarde de lei si au "sarit" in aceasta categorie. Directorii ANAF s-au intalnit ieri cu directorii financiari-contabili ai acestor firme, carora le-au dat indicatii despre cum si unde vor depune documentele contabile. "Decontul de TVA pentru luna martie, ca si Declaratia 100, care cuprinde obligatiile catre bugetul de stat, se vor depune la Directia Generala pentru Mari Contribuabili (DGMC)", a afirmat Robert Hofner, director general la ANAF. Aceasta are sediul in Bucuresti, in fosta intreprindere Vulcan.

URMEAZA PROVINCIA. Cel de-al doilea pas, care consta in "mutarea" evidentei marilor contribuabili din provincie in Capitala, se va face in scurt timp. Masura este ceruta de Uniunea Europeana. In prezent, in Romania exista 1.868 de mari contribuabili, dintre care 647 in Bucuresti si judetul Ilfov, iar restul in tara, conform datelor ANAF. Pana cand toate firmele vor fi administrate din Bucuresti, se va aplica urmatoarea procedura: "Companiile care au sediul social in Capitala si puncte de lucru in tara vor depune deconturile aferente punctelor de lucru la compartimentele special amenajate din cadrul Directiilor Generale de Finante Publice de la nivelul judetelor".

SEMNATURA ELECTRONICA . Marii contribuabili vor completa si trimite online toate documentele contabile, a afirmat directorul general al ANAF. El a mai spus ca aceste firme vor adera la sistemul electronic national, care poate fi accesat la adresa www. e-guvernare.ro. Pentru ca actele sa fie valabile, fiecare mare contribuabil are nevoie de semnatura digitala, care tine locul stampilei ce era pusa pe hartie. "Vom da fiecarei firme o semnatura digitala", a mai spus Hofner. De asemenea, platile pe care le fac marii contribuabili se vor face prin Trezoreria Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele