IT & C

Doar un sfert din romani stiu sa utilizeze computerul

In ciuda faptului ca tara noastra este bine cunoscuta prin numeroasele medalii internationale obtinute la concursurile de informatica , doar unul din patru romani are cunostintele necesare pentru utilizarea calculatorului. Potrivit celui mai recent Barometru de Opinie Publica realizat de catre Metro Media Transilvania si Gallup Organisation Romania, 43% din conationalii nostri sunt capabili sa manuiasca un PC.

Daca in mediul urban 35% din populatie are abilitati de utilizare a computerului, in mediul rural, doar 12% pot sa faca acest lucru. In Romania exista, in prezent, aproximativ 2,2 milioane de computere, ceea ce inseamna ca abia un roman din zece are acces la un calculator. In ultimii ani, Romania a tinut primele locuri la olimpiadele de informatica . Anul acesta, la InfoMatrix, concurs de inalt nivel, elevii nostri au obtinut nu mai putin de sase medalii de aur, cinci de argint si doua de bronz.

Din cele 67 de proiecte selectate pentru finala, 30 au apartinut informaticienilor nostri. Restul de 37 au provenit din 17 tari. Acest lucru dovedeste inca o data ca tara noastra are copii dotati si ca, in anumite domenii, invatamantul din Romania depaseste cu succes sistemele educationale din multe tari cu pretentii. Chiar daca nu toti elevii isi permit un computer personal , totusi, ei dau clasa tuturor celor care au avut de mici acces la un PC.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele