IT & C

Deficiente de securitate in Skype

Skype Technologies si-a updatat popularul software de telefonie prin Internet pentru a repara o serie de deficiente de securitate. Cea mai serioasa dintre acestea i-ar putea permite unui atacator sa preia controlul asupra sistemului unui utilizator.

Deficienta, care este similara unui bug pe care Skype l-a remediat anul trecut, afecteaza doar versiunea Skype pentru Windows. Un atacator ar putea exploata deficienta prin crearea unui link special modificat si convingerea utilizatorului sa-l acceseze. Deficienta mai poate fi exploatata si prin importarea de informatii de utilizator de pe o carte de vizita electronica (VCARD) special modificata, a anuntat Skype.

O a doua vulnerabilitate afecteaza Skype pe toate platformele, dar poate fi exploatata doar intr-un atac denial-of-service, a mai anuntat compania. Clientii de Skype sunt disponibili pentru Windows, Mac OS X v10.3 (Panther) sau versiuni mai recente, Linux si Windows Mobile 2003 for Pocket PC , a anuntat Skype.

Compania de securitate informatica Secunia a clasificat deficientele ca "foarte critice", ceea ce inseamna ca este vorba de vulnerabilitati care pot fi exploatate de la distanta pentru a compromite un sistem.

Skype a fost achizitionat in luna septembrie de catre eBay. Software-ul a fost descarcat de peste 186 milioane de ori de la lansarea sa din august 2003 si 61 milioane de utilizatori sunt inregistrati.

Skype a lansat versiuni ale programului sau pentru Windows, Mac OS X si Linux care nu contin deficientele. O versiune remediata pentru Pocket PC va fi, de asemenea, lansata in curand.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele