IT & C

De sarbatori, laptop-urile sunt la fel de cautate ca si televizoarele

Anul acesta, in preajma sarbatorilor de iarna traditiile par sa se fi schimbat: cadourile au devenit tot mai "digitale". Conform cifrelor de vanzari in regim de retail oferite de NPD Group in Statele Unite, laptop -urile se bucura in aceasta perioada a anului de un succes la fel de mare ca si televizoarele. Ba chiar in "Vinerea neagra," asa cum numesc comerciantii americani ziua de dupa " Ziua Recunostintei ", vanzarile de laptopuri au depasit ca volum vanzarile pentru toate tipurile de televizoare. Mai mult ca oricand, anul acesta in intreaga lume oamenii doresc sa ofere cadouri din domeniul tehnologiei. Astfel, conform Indexului Best Buy Holiday Trend (Cele mai bune cumparaturi de sarbatori), 76% din americani au declarat ca intentioneaza sa ofere in dar cu ocazia sarbatorilor un produs tehnologic. Pentru laptop-uri, un motiv intemeiat este si pretul din ce in ce mai accesibil. De exemplu, anumite modele ale PC-urilor notebook cu tehnologia mobila Intel Centrino sunt disponibile la preturi chiar mai mici de 1.000 dolari.
Criteriile esentiale urmarite de catre cei care achizitioneaza obiecte tehnologice pentru a face un cadou sunt: personalizare, mobilitate, capacitatea de a se conecta cu alte produse, precum si de a tine legatura cu prietenii si familia. Perfect adaptate acestor cerinte, PC-urile notebook se pot "metamorfoza" in diverse dispozitive multifunctionale , in special pentru divertisment, care pot fi luate pretutindeni, cu caracteristici cum ar fi: ecran lat, tv tuner , capabilitati de inregistrare video si telecomanda. Laptop-urile se bucura, de asemenea, de o popularitate din ce in ce mai mare datorita disponibilitatii pe scara tot mai larga a accesului wireless la Internet sau "Wi-Fi".
Laptop-urile echipate cu Wi-Fi se pot conecta wireless la Internet de acasa, de la birou sau din locuri publice - peste 43.000 hotspot-uri din intreaga lume fiind verificate pentru interoperabilitate cu tehnologia mobila Intel Centrino. Unele notebook-uri au capabilitate Wi-Fi incorporata si ofera un nivel extraordinar de performanta mobila, asigurand in acelasi timp o durata de viata mai mare a bateriei, intr-un PC cu greutate mai mica si mai usor de transportat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele