IT & C

#gadgeturi #apple #gadgeturi apple #gadgeturi ecologice

De ce nu sunt gadgeturile Apple ecologice

Apple a renuntat la certificarea ecologica oferita de EPEAT, organizatia internationala care masoara impactul electronicelor asupra mediului inconjurator.

Compania americana a decis sa-si retraga toate produsele din clasificarea EPEAT, pentru a evita astfel un calificativ negativ la adresa produselor Apple. Una dintre conditiile cele mai importante pentru a obtine calificativul "ecologic" este posibilitatea utilizatorilor de a dezasambla gadgeturile, pentru a elimina componentele toxice, scrie Mashable.com.

Noul design al produselor Apple, de la iPad pana la noile MacBook, nu mai permite aceasta operatiune. Din moment ce utilizatorii de electronice Apple sunt sfatuiti sa nu incerce sa le deschida, nici macar pentru a separa bateria, Apple pierde locul in lista producatorilor de electronice ce sunt tot mai preocupati de soarta mediului inconjurator.

In urma cu doar cativa ani, Apple se mandrea cu seria de laptopuri MacBook Pro, considerate mai putin periculoase pentru mediu datorita unui consum redus de energie si un continut redus de substante toxice, alaturi de posibilitatea de reciclare.

Sursa foto: Socialbarrel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele