IT & C

#twitter #facebook #izolare #dezintoxicare #renuntare # stima de sine

De ce ar trebui sa renunti la Facebook si Twitter in 2013: sfatul specialistilor

Cu toate ca retelele de socializare fac parte din viata noastra, psihologii ne avertizeaza ca ar trebui sa renuntam la utilizarea acestora, cel putin pentru o perioada, in anul 2013.

Specialistii citati de Forbes sustin ca renuntarea la retelele de socializare ajuta la cresterea respectului de sine. Explicatia este foarte simpla: compararea cu prietenii de pe Facebook sau Twitter reduce considerabil stima de sine, la fel ca si spionarea fostilor parteneri de viata prin intermediul acestor site-uri.

In acelasi timp, psihologii au observat ca foarte multe persoane incearca sa inlocuiasca activitatile obisnuite, care ar trebui sa se desfasoare "offline", cu cele de pe Facebook sau Twitter. Oamenii evita sa mai iasa din casa, sa se intalneasca cu prietenii si sa discute fata in fata, doar pentru ca le este mai comod sa pastreze legatura cu acestia direct din fotoliu, din fata unui monitor.

Lipsa socializarii scade considerabil calitatea vietii si ne determina sa avem probleme de comunicare si acomodare in grupuri noi.

Foto: questionare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele