IT & C

Cum va arata Pamantul in 2108

Potrivit unor previziuni facute de unele centre ecologiste, peste 100 de ani planeta noastra va deveni mult mai… curata: in mare parte, metropolele vor disparea, iar satele cu case ecologice isi vor mari influenta, masinile vor functiona numai cu motoare electrice , iar agricultura va reveni la ceea ce a fost candva.

O asociatie ecologica italiana, ‘Legambiente’, expune intr-un proiect cu denumirea: “2108, Pamantul care va veni” o viziune extrem de optimista cu privire la viitorul planetei peste 100 de ani, informeaza Corriere della Sera, la baza careia sta credinta ca extraordinarul progres al tehnologiei va ajuta fiintele umane in dificila batalie pentru salvarea Pamantului.

domoticaCasele si tehnologia verde. Si, cum revolutiile incep de la lucrurile mici, realizatorii proiectului cred ca modificarile majore vor incepe cu spatiile in care locuim. Peste 100 de ani se intrevad case dotate cu dispozitive de avangarda ce vor permite economisirea energiei: electrocasnice de inalta performanta, climatizatore cu un consum redus de energie artificiala si posibilitatea ca fiecare casa sa-si aiba grija de propriul gunoi – o problema la nivel mondial – cu ajutorul unor dispozitive speciale.

 

 

Orase mici si verzi. In viitor, autorii proiectului prevad ca metropolele vor incepe sa decada; marile orase sunt destinate a disparea, in afara de capitale si centrele financiare. In mare masura zgarie-norii vor fi demolati, in afara acelora care au o valoare estetica apreciata. Locuintele vor fi mai degraba mici, construite in polimeri si in mare masura autosuficiente din punct de vedere al consumului energetic.

In aceasta privinta, insa, statisticile arata ca aproximativ jumatate din populatia globului traieste la oras si ca tendinta este in crestere, ceea ce inseamna ca previziunile ecologistilor italieni sunt cel putin indoielnice.

modular Mijloace de transport . In orasele mai mari, autorii proeictului cred ca oamenii vor prefera sa mearga cu tramvaiul sau cu bicileta, iar principalele mijloace de transport vor fi vehiculele modulare modificabile in functie de necesitati si dotate cu pilot automat .

Toate masinile si navele vor functiona cu motoare electrice!

 

 

baloaneAgricultura. Cei de la Legambiente cred ca dupa o viitoare criza profunda in intreaga lume, dupa 2060 va fi redescoperita agricultura traditionala, ceea ce va atrage o importanta mana de lucru.

Consumul de carne se va diminua, dar cel de fructe si verdeturi va creste. Studiul intrevede o epoca care va fi depasit problemele puse de globalizare , intr-o lume care va functiona mai degraba prin intermediul retelelor locale care sa nu piarda legatura cu pamantul.

Spre deosebire, insa, de ceea ce intrevad autorii proiectului, studiile arata cresterea tendintelor de folosire, pe o scara tot mai larga, a culturilor modificate genetic. Produsele din carne sufera la randul lor asemenea modificari si, cum preturile sunt mai mici, probabilitatea e tot mai mare ca, cel putin anumite populatii, sa le prefere.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele