IT & C

#pinterest #twitter #facebook #linkedin #retete de socializare #avantaj profesional

Cum te ajuta retelele sociale la locul de munca

Sefii care interzic angajatilor accesul la retele sociale in timpul serviciului ar trebui sa se razgandeasca. Concluzia apartine unui studiu realizat de Evolv, care demonstreaza ca angajatii care acceseaza mai multe retele sociale in timpul programului de lucru sunt mai eficienti.

Surpriza cercetarii este faptul ca numarul de retele sociale in care este prezent un angajat pare a fi proportional cu randamentul sau la munca, cel putin in vanzari si in relatiile cu clientii.

Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest si alte retele sociale au un efect pozitiv asupra angajatilor temporari si asupra celor din vanzari.

Rezultatele studiului arata ca angajatii care folosesc pana la 4 retele sociale sunt mai eficienti si mai apreciati decat cei care nu sunt interesati deloc de social media. Mai mult, cei care utilizeaza 5 sau mai multe retele sociale inregistreaza vanzari si mai bune.

Explicatia acestui fenomen tine de faptul ca cei care sunt prezenti in mai multe retele sociale sunt in primul rand mai sociabili, dar si mai experimentati cu tehnologia si mediul online.

Sursa foto: boston.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele