IT & C

#computer #curatenie #praf #windows #fisiere # browsere #CCleaner

Cum sa prelungesti viata computerului tau

Fie ca ai un laptop sau un desktop, computerul tau are nevoie de o intretinere optima pentru a avea o viata mai lunga. Iata mai jos ce poti face pentru a prelungi viata acestuia.

Indeparteaza praful

Ventilatorul care incearca sa mentina temperatura potrivita in computerul tau atrage o cantitate mare de praf. Daca te pricepi sa desfaci PC-ul, nu ezita sa o faci si sa elimini toata cantitatea de praf depusa. Daca nu te pricepi la astfel de activitati tehnice, cere ajutorul cuiva care poate face astfel de lucruri.

Eliminarea prafului va ajuta computerul sa functioneze mai bine si pentru o perioada mai lunga de timp.

Sterge informatiile de tip junk

Dincolo de faptul ca este indicat sa stergi de pe PC toate fisierele de care nu mai ai nevoie, acest lucru trebuie aplicat si in cazul browserelor.

O data la cateva saptamani aplica o scanare antivirus, iar saptamanal foloseste un program precum CCleaner, care sterge fisierele temporare, istoricul (poti seta sa nu stearga aceste informatii) si in general date lipsite de importanta.

Reinstaleaza Windows-ul

Atunci cand sesizezi ca PC-ul tau functioneaza tot mai greu, ar fi bine sa il formatezi si sa reinstalezi Windows-ul, de preferat o data pe an.

Sursa foto: gulfup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele