IT & C

#how to #aparat foto #sub apa #subacvatice #fotografii #imagini #poze

Cum sa faci fotografii subacvatice

Unul din cele mai grele lucruri pe care un fotograf trebuie sa le faca este captarea imaginilor sub apa. Chiar daca nu esti unul profesionist, daca ai sansa sa captezi imagini subacvative, cu putina grija poti realiza fotografii la fel de bune ca ale unuia de profesie.



Pentru a reusi in ceea ce ti-ai propus respecta cativa pasi simpli si asigura-te ca ai toate ustensilele, iar imaginile captate de tine vor putea deveni adevarate capodopere.

Pasul 1.
Daca nu dispui de o camera foto subacvatica speciala, achizitioneaza un sistem special care iti va proteja camera de apa. Acestea se pot procura din magazinele de specialitate. Aici vei gasi atat foto rezistenta la apa, cat si accesorii pentru ele sau carcasele care protejeaza.

Pasul 2. Alege o carcasa speciala care sa protejeze camera foto si accesorii corespunzatoare.

Pasul 3. Vei avea nevoie de blitz. Fii atent ca unitatea flash sa fie si ea incorporata in carcasa speciala.

Pasul 4. Evalueaza conditiile subacvatice inainte sa intri in apa si seteaza timpul de expunere al aparatului foto.

Pasul 5. Foloseste intodeauna flash-ul din dotare chiar si pentru subiectii din apropiere ta. Conditiile din apa sunt diferite de cele de pe uscat, iar lumina unui flash puternic va avea raza mai mica de 4 m sub apa.

Pasul 6. Foloseste un filtru de culoare rosie pentru a corecta intensitatea nuantelor. Filtrul va fi ales in functie de adancimea la care fotografiezi.

Pasul 7
.
Daca ai nevoie de un timp mai lung de expunere foloseste-te de meniul subacvatic pentru a stabiliza camera, pietre, corali, etc.

Pasul 8. Pentru a combate efectele de particulele cu reflexii din apa, foloseste o lanterna cu lumina polarizata.

Pasul 9. Daca aparatul foto este unul cu film, foloseste o pelicula cu ISO cuprins intre 25 si 64 pentru imagini color in apropiere si cu ISO 125 pentru imagini monocrome in apropiere.

Ce mai trebuie sa stii

Cel mai bun moment din zi pentru fotografii subacvatice fara flash este cel cuprins intre orele 11 dimineata si 14 dupa-masa.

Regula aplicata pe uscat de a fotografia subiectul cu fotograful cu spatele la soare nu se aplica si in apa, prin urmare imaginile captate in apa vor arata mai bine daca te afli cu fata spre soare.

Epavele sunt locurile ideale de fotografiat pesti. Totodata, pestii se fotografiaza mai usor in timpul noptii cand nu sunt la fel de activi.

Filtrele de culoare magenta corecteaza nuantele fotografiilor captate in medii verzi cu multe alge sau intunecate cu multe stanci.

aparate foto subacvatice si accesorii

Aparatele foto subacvatice nu sunt lucruri pe care le gasesti oriunde. Fotopedia.ro pune la dispozitia doritului o serie de accesorii pentru camerele foto digitale cat si aparate foto subacvatice.

Un alt magazin online este si Delphi.ro, care are magazine in Bucuresti si Constanta. De la echipamenta speciale de scufundare, Delphi prezinta atat aparate foto si video rezistente la apa, cat si accesorii necesare pentru ele.

Magazinul online Xsport.ro au o gama mai restransa de aparate foto subacvatice, dar vin si cu o serie de accesorii pentru acestea.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele