IT & C

#bitdefender #antivirus #recomandari #virus #malware #rata detectie

Cum alegi antivirusul potrivit

BitDefender, producatorul autohton de solutii de securitate, ofera cateva recomandari utilizatorului final pentru alegerea unei solutii de securitate pentru calculatorul personal.

In prezent amenintarile informatice se inmultesc si cresc in medie cu 20%  fata de aceeasi perioada a anului trecut. Nevoia pentru implementarea unei solutii de securitate se resimte din ce in ce mai mult in randul utilizatorului casnic care este conectat la Internet.

Atunci cand utilizatorul ia decizia sa se protejeze impotriva atacurilor informatice, acesta trebuie sa ia in calcul mai multe aspecte. Unul dintre acestea este rata de detectie. O solutie de securitate trebuie sa aibe o rata de detectie ridicata, sa descopere toate amenintarile informatice in mod proactiv si sa le anihilize imediat ce acestea sunt reperate de software.

Exista institutii internationale  independente de testare si analiza, precum calculator , mai ales ca este mai usor de transportat.

Asadar, solutia de securitate trebuie sa aiba un mod de lucru in care sa nu solicite bateria. O astfel de functie poate detecta automat cand calculatorul ruleaza pe baterie, economisand astfel din energia si resursele consumate.

Astfel BitDefender recomanda:            

1. Gasiti putin timp pentru a va informa despre cum sa va protejati identitatea si calculatorul personal.

2. Cumparati si folositi un program antivirus fiabil. Alegeti un antivirus cu rata de detectie buna, care sa va asigure o protectie completa.        

3. Folositi o solutie firewall de incredere. Unele sisteme de operare sunt dotate cu un firewall care filtreaza traficul numai la intrare. Folositi un firewall care poate controla traficul Internet atat la intrare, cat si la iesire.      

4. Nu deschideti e-mail-urile venite de la expeditori necunoscuti sau in care nu aveti incredere. Multi virusi se raspandesc prin mesajele e-mail. Cereti o confirmare din partea expeditorului daca aveti indoieli.             

5. Nu deschideti fisierele atasate mesajelor care au un subiect suspect sau neasteptat. Daca  intentionati sa le deschideti, salvati-le mai intai pe hard disc si scanati-le cu un program antivirus actualizat.

6. Stergeti orice e-mailuri primite in lant sau nedorite. Nu le trimiteti mai departe si nu raspundeti expeditorilor acestora. Acest tip de mesaje este considerat a fi spam, pentru ca nu este dorit si cerut si pentru ca duce la supraincarcarea traficului de Internet. In plus poate fi chiar un atac phishing.

7. Actualizati-va sistemul si aplicatiile cat de des posibil. Unele siteme de operare si aplicatii pot fi setate sa se actualizeze automat. Folositi-va cu incredere de aceasta facilitate. In cazul in care nu instalati indeajuns de des patch-uri pentru sistem, acesta poate deveni vulnerabil la pericole pentru care s-au gasit deja remedii.

9. Nu copiati nici un fisier daca nu-i cunoasteti sursa sau nu aveti incredere in aceasta. Verificati sursa fisierelor pe care le descarcati si asigurati-va ca programul antivirus a verificat deja fisierele.

10. Creati fisiere de rezerva ale documentelor personale importante (corespondenta, documente, imagini si altele asemenea) in mod regulat. Stocati aceste copii pe suporturi mobile, cum ar fi CD-uri sau DVD-uri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele