IT & C

#copii #jocuri video #afectare copii

Cum afecteaza jocurile video copiii

Studiile despre efectele jocurilor video asupra copiilor au avut pana acum rezultate mixte. O comisie internationala de specialisti sustine insa ca jocurile video violente actioneaza ca un declansator pentru pornirile agresive existente deja in cei mici.

Studiul ce a gasit o legatura intre comportamentul copiilor si jocurile video sau filmele violente a fost comandat de Societatea Internationala pentru Cercetarea Agresiunii (IRSA) si a fost publicat in Jurnalul Comportamentului Agresiv.

Concluziile expertilor arata ca violenta in media, inclusiv in jocurile video pe PC sau consola, creste riscul de agresivitate in randul copiilor, potrivit DailyMail.co.uk.

Jocurile video nu ii fac pe copii mai agresivi in mod direct, dar contribuie la declansarea unor actiuni pe baza gandurilor sau sentimentelor violente existente deja in cei mici.

"Parintii ar trebui sa discute continutul media cu copiii, pentru a le dezvolta acestora gandirea critica", se arata in raportul publicat de expertii internationali. Specialistii au accentuat si rolul parintilor in controlul jocurilor video dincolo de restrictiile de varsta recomandate de producator.

Sursa foto: SheKnows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele