IT & C

Crestere a veniturilor din B2C e-business

Potrivit noului raport eMarketer, veniturile realizate in Europa din euro pana la sfarsitul anului 2003, aproape dublu fata de 2002. In urmatorii trei ani, e-commerce-ul european se preconizeaza ca va creste cu aproximativ 52 miliarde de Euro anual.

De asemenea, potrivit studiului eMarketer, Germania, Marea Britanie, Franta si Italia, detin 70% din totalul pietei din Europa Occidentala. Cota de piata a Marii Briantanii in domeniul e-commerce a crescut de la 16.9% in 1998 la 34.6% in 2002; de asemnea, din raport mai reiese faptul ca 41% din utilizatorii casnici de Internet din Franta, Germania si Marea Britanie, Au ">au o experitea online de trei ani sau chiar mai mare. Studiul mai releva faptul ca tarile scandinave Suedia, Danemarca, Finlanda si Norvegia sunt toate clasate in topul primelor 10 tari din punctul de vedere al dezvolatrii e-business. Dintre tarile din Europa de Est, Cehia este cea mai bine cotata.
Business-to-business (B2B) e-commerce in Europa se preconizeaza ca se va tripla in umatorii trei ani, de la 272 miliarde Euro in 2003 la 0.87 trilioane de Euro in 2006, iar chltuielile it ">IT in Europa de Vest vor creste la 535 miliarde de Euro, in principal in Germania, Franta si Marea Britanie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului