IT & C

Creative impotriva lui iPod

Folosindu-se de recent acordatul patent asupra interfetelor pentru playere digitale de muzica, Creative Technology a anuntat luni intentarea unui proces impotriva rivalului Apple Computer. Miza este una mare, o victorie pentru Creative insemnand retragerea dreptului lui Apple de a mai comercializa iPod, cel mai popular player portabil pe teritoriul Statelor Unite.

Patentul in cauza, numarul 6,928,433, numit de catre Creative zen Patent, se refera la interfata intuitiva care permite utilizatorilor de playere media portabile sa navigheze printre fisiere si sa le selecteze.
Creative pretinde ca inginerii sai au inventat interfata (ce a fost implementata pentru prima data in Nomad Jukebox) in sediul din Scotts Valley California al companiei, aceasta fiind considerata una dintre cele mai intuitive interfete destinate player -elor de mare capacitate.

Compania a intentat si un al doilea proces in care pretinde plata daunelor rezultate in urma incalcarii de catre Apple a patentului Zen. Prin aceste procese, putem intui faptul ca Creative cauta sa-si amortizeze pierderile de natura financiara inregistrate in ultimele luni, precum si sa inlature principalul rival de pe piata de playere portabile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele