IT & C

Costuri pentru numele de domenii

In prag de Sarbatori, detinatorii de site-uri web primesc o veste mai putin placuta din partea ICANN , organizatia care se ocupa cu administrarea globala a numelor de domenii .
Astfel, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers vrea sa introduca din 2005 o taxa anuala de 75 centi pentru domeniile .net si se intentioneaza ca aceasta taxa sa fie extinsa si catre alte domenii generice precum .com sau .biz. Dupa cum se arata intr-un material Zdnet.com, din momentul colectarii banilor pentru domeniul .net, detinatorii acestora vor aduce, in plus, la "visteria" ICANN incasari anuale de 4 milioane USD. Dupa ce taxa s-ar extinde si la alte domenii, suma ar depasi 34 milioane de dolari, ceea ce ar depasi bugetul anual de care dispune acum organizatia.

"Ideea ICANN este cel mai stupid lucru pe care l-am auzit din partea acestei organizatii", a declarat James Gattuso, membru Heritage Foundation, o puternica organizatie conservatoare si foarte influenta cu sediul la Washington.

"Ar trebui ca taxele pentru nume de domenii sa fie hotarate de catre o autoritate din afara sistemului", este de parere Gattuso.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele