IT & C

CosmoRom se mai lanseaza o data?

La CosmoRom, actionar principal este RomTelecom . La RomTelecom actionar principal este OTE. Dar tot OTE a facut RomTelecom-ului o propunere de preluare a Cosmorom. Pe romaneste, si-a facut... avansuri singur.
Si-o aproba OTE cererea? Un raspuns la aceasta intrebare nu pare dificil de dat, mai ales in conditiile in care urmeaza vanzarea restului de actiuni pe care guvernul le mai detine la RomTelecom. Si pe care poate sa le cumpere tot OTE. Si chiar daca nu, tot are, deja, majoritatea.

INTREBARI FARA RASPUNS
Principalii actori de pe piata telefoniei mobile nu vor sa comenteze situatia si nici perspectivele CosmoRom. Lucru lesne de inteles atata timp cat sunt destule necunoscute in ecuatie.

De exemplu, de ce nu a investit OTE banii necesari la inceputurile CosmoRom? De ce se gandeste sa o faca acum? Nu in ultimul rand, spre sfarsitul anului trecut au aparut zvonuri in piata telefoniei mobile ca OTE ar dori sa achizitioneze un operator deja consacrat. Cum Orange nu e de vanzare, au ramas Zapp si Connex. Dar a urmat o schimbare majora de atitudine....

OFERTA
La sfarsitul lui noiembrie 2004, OTE a inaintat Guvernului Romaniei o propunere pentru relansarea Cosmorom. Presa elena a relatat, in acea perioada, ca OTE ar putea investi intre 400 si 600 de milioane de euro in urmatorii cinci ani pentru a relansa activitatea operatorului roman de telefonie mobila.

Anul trecut s-au mai aratat interesate de relansarea CosmoRom patru firme din Austria, India, Africa de Sud si Grecia. Acestea au trimis RomTelecom, actionarul principal al operatorului de telefonie mobila, scrisori de intentie pentru preluare sau investitii. La un moment dat, chiar actionarul majoritar al MobiFon (Connex) si-a manifestat interesul pentru Cosmorom.

Dupa analizarea propunerilor, Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor, va lua o decizie in perioada imediat urmatoare.

BILANT PARTIAL
In prima jumatate a anului trecut, incasarile CosmoRom s-au ridicat la 3,6 milioane de euro, in timp ce pierderile operationale au fost de 10,9 milioane de euro. Compania avea la finalul lunii iunie 2004 aproximativ 85.000 de clienti. Infiintata in 1999, divizia de telefonie mobila a RomTelecom si-a inceput activitatea in anul 2000.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele