IT & C

Computer Associates anunta rezultatele fiscale

DNA Software - CA Regional Representative si Datacom Software - CA Authorized Distributor va ofera ultimele stiri privind rezultate CA inregistrate in cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2004.

"Si acest trimestru a fost unul foarte bun pentru CA, depasindu-ne performantele planificate," afirma Sanjay Kumar, presedinte si CEO al CA. "Contractele semnate in acest trimestru au avut valori mai mari decat anul trecut, iar unul dintre factorii principali este consolidarea pozitiei noastre pe piata nord-americana. In plus, s-au inregistrat progrese semnificative in devoltarea lantului furnizor-partener-client, progrese ce reflecta eforturile noastre de a ne consolida relatiile cu partenerii, prin programe de training, suport si bonificatii ."
Veniturile globale in cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2004 au atins cifra de 833 milioane USD, cu 8 procente mai mult fata de veniturile globale inregistrate in cel de-al doilea trimestru al anului fiscal 2003, in care se depaseau cifrele anterior realizate. Cresterea fata de anul anterior a fost determinata in principal de o crestere a veniturilor din subscrieri asociate cu trecerea companiei la actualul model de business, cat si de avantajele unei monede europe puternice, elemente ce au fost luate in considerare in previziunile companiei.

Veniturile provenite din taxe software si alte operatiuni, fata de acelasi trimestru al anului fiscal 2003, au scazut cu 8 milioane USD, respectiv cu 8 procente, dar fata de primul trimestru al acestui an fiscal, incheiat pe 30 iunie 2003, au crescut cu 7 milioane USD, respectiv cu 9 procente. Veniturile rezultate din lantul furnizor-partener-client au crescut fata de primul trimestru fiscal, ca urmare a eforturilor sale sustinute de a maximiza promovarea produselor channel.
Produsele de securitate oferie de CA au fost semnificativ imbunatatite pe parcursul acestui trimestru. Eforturile companiei de a iesi pe piata cu noi produse de securitate sunt reflectate intr-o crestere a vanzarilor la produsele de gestiune a securitatii, unelte de securitate - precum tehnologia antivirus. Clientii au raspuns extrem de pozitiv la recenta aparitie a solutiei eTrust Security Command Center, care integreaza intreaga gestiune a securitatii sub un singur punct de control. Compania americana a anuntat recent si disponibilitatea solutiei eTrust Vulnerability Manager, o solutie unica de gestiune a securitatii cu ajutorul careia pot fi identificate automat bunurile esentiale in procesul de business si eventualele puncte vulnerabile ce ameninta integritatea mediului IT. In septembrie 2003, IDC a acordat companiei CA, pentru a treia oara consecutiv, titlul de lider mondial pe piata de securitate 3A (administrare, autorizare si autentificare ).
Suita de produse software CA pentru enterprise management a continuat sa ofere una dintre cele mai valoroase familii de solutii existente pe piata, constituind cheia tehnologiei de noua generatie. In acest trimestru, CA si-a consolidat pozitia de lider pe piata mondiala , prin strategia sa "computing on demand", impunandu-se cu cele mai fiabile solutii de stocare, securitate si enterprise management. In august 2003, IDC a acordat companiei CA titlul de lider mondial pe piata solutiilor software de gestiune a stocarii si de enterprise system. Conform studiilor IDC, CA se pozitioneaza ca lider atat din punct de vedere al veniturilor globale, cat si din punct de vedere al cotei de piata.

"In acest trimestru, am investit 171 de milioane de USD in cercetare si dezvoltare," a afirmat Kumar. "Suntem decisi sa oferim clientilor nostri cele performate solutii de management existente pe piata. In vreme ce o serie de companii importante si-au redus semnificativ investitiile in cercetare si dezvoltare, CA sustine aceste programe pe termen lung, investind in dezvoltarea noilor tehnologii si perfectionarea solutiilor existente."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele