IT & C

Competitia "Data Modelling" si-a desemnat castigatorii etapei nationale

La sfarsitul anului trecut a avut loc a doua editie nationala a competitiei "Data Modelling" organizata de compania Oracle pentru elevii de liceu. "Data Modelling", este un concurs pe echipe care urmareste sa dezvolte spiritul creativ al elevilor si capacitatea lor de colaborare, precum si sa evidentieze nivelul cunostintelor si abilitatilor acumulate, gradul de pregatire pentru a putea raspunde problemelor reale din orice domeniu de activitate. In cadrul editiei din acest an scolar au fost prezentate 18 proiecte, realizate de catre elevi de liceu din intreaga tara. Lucrarile au fost evaluate de catre un juriu format din specialisti din cadrul Oracle atat din punct de vedere tehnic, cat si al calitatii prezentarii.
Pe primele patru locuri s-au clasat, in ordine, urmatoarele echipe: Locul I: Echipa Colegiului National Tudor Vianu din Bucuresti, formata din elevii Ciprian Constantin, Adrian Dita, Serban Nistor, Alin Olaru, profesor coordonator Corina Achinca, pentru proiectul "EvoMorph";
Locul II: Echipa Colegiului National Tudor Vianu din Bucuresti, formata din elevii Ioana Pestritu, Bogdan Toma, Alexandru Prisacariu, Alexandru Ene, profesor coordonator Livia Toca, pentru proiectul "WebPulse";
Locul III: Echipa Liceului de Informatica Grigore Moisil din Iasi, formata din elevii Cleonela Serban, Monica Bercea, Andrei Chirila , Maria Itu, profesor coordonator Emanuela Cerchez, pentru proiectul "Data Professionals";
Locul IV: Echipa Colegiului National Mihai Viteazul din Bucuresti, formata din elevii Ioana Cismaru, Ioana Limoncu, Sofia Neata, profesor coordonator Mioara Gheorghe, pentru proiectul "iNNod".
"Spre satisfactia noastra, am remarcat un nivel deosebit de analiza, complexitate si originalitate al tuturor proiectelor care au intrat in competitie, iar echipele concurente au demonstrat un real interes si implicare, ceea ce ne face sa privim optimisti spre editiile viitoare", afirma Adriana Mircea, Project Manager Education & Business Development in cadrul Oracle Romania. "Am demarat acest program cu dorinta de a contribui la sustinerea mediului educational din Romania, care are nevoie de eforturi conjugate pentru adoptarea noilor tehnologii si a metodelor moderne de invatare. "Data Modelling" reprezinta, in opinia noastra, nu doar un concurs, ci o valoroasa experienta de viata, prin faptul ca antreneaza spiritul creativ, analitic si de echipa al elevilor".
Acest concurs va fi urmat de etapa internationala organizata de Oracle Corporation, la care vor participa elevi din intreaga lume. La cele doua editii anterioare ale concursului "Data Modelling", elevii de la Colegiul National Tudor Vianu au reusit o performanta deosebita: locul 1 in lume pentru doi ani consecutivi.
Programul Oracle Academy a fost lansat in Romania in anul scolar 2003-2004, incluzand in etapa-pilot doua licee din Bucuresti. Rezultatele foarte bune obtinute au determinat extinderea proiectului, in anul scolar urmator fiind inscrise in program noua licee din sase orase ale tarii. Aceasta investitie permanenta si sustinuta in domeniul educational se dovedeste a fi benefica pentru societatea romaneasca, iar roadele concretizate in premii ale elevilor romani la concursuri internationale nu au intarziat sa apara.
Programele educationale implementate de Oracle in Romania au deja o traditie de peste 6 ani, in 1999 fiind prima tara din Europa Centrala si de Est care a aderat la Initiativa Academica Oracle, un program ce se adreseaza mediului universitar. Aceasta intiativa include in prezent peste 15 facultati cu profil informatic din tara in care studentii beneficiaza de cursuri specializate pentru aprofundarea tehnologiilor Oracle.
Dincolo de premii, participarea la un astfel de concurs reprezinta un pas important in pregatirea tinerilor pentru cariera profesionala . Invatamantul romanesc tehnic, cu sprijinul din ce in ce mai activ al companiilor din domeniul IT&C, pregateste absolventi cu un grad ridicat de cunostinte si abilitati. Iar industria incepe sa ofere locuri de munca atractive nu numai financiar, cat si al conditiilor si posibilitatilor de dezvoltare profesionala , similare cu cele de oriunde in lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele