IT & C

#mcnaught c/2009 r1 #vizibila #cometa verde

Cometa verde, vizibila cu ochiul liber

Au mai ramas doua zile in care cometa verde este vizibila cu ochiul liber. Denumita oficial McNaught C/2009 R1, aceasta poate fi urmarita in fiecare dimineata pana pe data de 24 iunie 2010, fara a fi nevoie de un telescop.

Comenta verde, poreclita astfel datorita culorii pe care o raspandeste, s-a apropiat de Pamant aproximativ 170 de milioane de km. Aceasta poate fi urmarita cu cateva minute inainte de rasaritul soarelui.

"Intrucat nu este foarte intensa, trebuie observata intr-un loc cu cat mai putina poluare luminoasa", a declarat astronomul Anthony Cook, de la Observatorul Griffith din Los Angeles citat de realitatea.net.

Din spusele astronomului Anthony Cook mai reiese ca mcnaught c/2009 r1 este una dintre cele mai mari si mai luminoase comete cunoscute de cercetatori. Acesta a mai spus ca dupa data de 26 iunie 2010, cometa se va apropia de soare si nu va mai putea fi vazuta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele