IT & C

Comerciantii vor sa vinda cu 40% mai multe calculatoare

Comerciantii de computere anticipeaza o crestere a vinzarilor in acest an cu pina la 40% fata de 2004. Numarul celor care prefera calculator , in vreme ce pentru AMD au optat 42,7%. Noua generatie de procesoare scoasa pe piata de AMD pare sa fie un concurent redutabil pentru produsele Intel. In ceea ce priveste sistemul de operare folosit, primul loc este ocupat tot de Windows, preferat de 92,3% dintre utilizatori, in vreme ce Linux a obtinut un scor de 7%.
Crestere asteptata

Dupa vinzarile din primul trimestru, comerciantii sint optimisti cu privire la evolutia pietei. Piata PC-urilor inregistreaza aceleasi tendinte ca in 2004. Dupa rezultatele primului trimestru, anticipam o crestere a vinzarilor de calculatoare intre 35 si 40% in acest an, spune Valentin Negoita, presedintele Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informatiei si Comunicatii. Un rol important in aceasta crestere il va juca programul derulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin care se subventioneaza 200 de dolari din valoarea unui calculator achizitionat de un elev. Se apreciaza ca vinzarile de laptop-uri vor creste spectaculos. Si la noi laptop-urile incep sa aiba o pondere tot mai importanta pe piata datorita dorintei de mobilitate a utilizatorilor, cit si datorita scaderii preturilor pe acest segment, mai spune Valentin Negoita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele